Mönsterpusslande med plantetiketter (dag 166)

Plantor ÖrtagårdenHäromdagen var vi i Örtagården
i Dals Rostock och i Kerstin Ljungqvists ateljé strax bredvid. Ateljén är min favorit, där bubblar det av idéer och projekt, eller kanske är det framförallt Kerstin som bubblar, en riktig mångsysslare som utöver måleri bland annat driver Örtagården och har skrivit och illustrerat boken Nyttans växter. Kan varmt rekommendera ett besök om ni är i krokarna. Om inte annat så bara för att få botanisera bland plantorna som finns till försäljning bakom gammelstugan.

Plastremsor
Vid besöket i ateljén hittade fröken P ett gäng roliga plastremsor som väckte pysselivern, barnen skulle säkert älska dom där… Remsorna visade sig vara restprodukt från en plantetiketts-skrivare (se etiketterna i fotot ovan) och P fick med sig ett gäng hem. Väl hemma tyckte jag att dom även borde kunna användas som grund för diverse mönster, så sen vart det mönsterpusslande över halva köksbordet. Det bästa var att dom var perforerade och lätta att riva isär till mindre bitar vilket gav stora variationsmöjligheter, dagens mönster är ett av många, många :)

fotocollage plantetiketter

Dagens mönster:
mönster etiketter

Det här inlägget postades i Natur. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Mönsterpusslande med plantetiketter (dag 166)

  1. Liza Johansson skriver:

    Överallt bara kryllar det av mönster framför dina ögon. Å så roligt ni haft idag, lille K också förstår jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s