Klippdockor från femtiotalet (dag 155)

polaroidbild klippdockor
Efter dag 34:s formfunderingar kring femtiotalet så skickade fru P den här bilden på klippdockor från det aktuella årtiondet och en uppmuntran att använda den som inspiration till någon av mönsterdagarna om jag ville. Idag var det dags. Har plockat ut formen av den markerade midjan och kombinerat den med den mer återhållsamma skandinaviska stilen från samma decennium.

 

mönster klippdockor

Det här inlägget postades i Teckning och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Klippdockor från femtiotalet (dag 155)

  1. Trine skriver:

    Så morsomt, Anna! Dine nye former, i lignende fargetoner, er lett, vakre og elegante. Hva med å bruke det til en voksduk?

    • Ja, är helt förälskad i den här färgtonen just nu, den är så behaglig och vilsam tycker jag. Får tvinga mig att göra mönster i andra färger för att inte snöa in alldeles :) Tack för bilden, mkt bra inspirationskälla!

  2. Liza Johansson skriver:

    Anna, du verkar ha haft lika roligt vid mönsterkonstruktionen, som Trine och jag då vi klistrade upp dem på arket. Men du skulle sett då de låg nedbäddade i sin fina chokladkartong från 50-talet, dé var morsamt och minnena från barndomens glädjekällor vällde över oss båda. Kram på er båda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s