Trasmattorna gör jobbet (dag 152)

polaroid_120627
Till skillnad från dom senaste dygnen är det sol ute idag. Oavsett väder har jag inget emot att stanna inne i huset eftersom det är så rackarns mysigt här på landet. Dessutom är det alltid rått och kallt inne vilket gör att det känns helt naturligt att kura ihop sig under en filt i soffan vid vilket väder som helst.

Vad gäller kylan så gör trasmattorna ett hästjobb med att skona fötterna från kalla golv. Förutom det är var och en av dom ett eget litet konstverk. Vore kul att göra en historia utifrån en utvald matta och fundera på vad dom olika tygremsorna användes till innan tyget blev för slitet för det det var ämnat för och innan någon med bestämda nävar rev isär det till mattrasor. Försöka föreställa sig tygets fysiska plats och del i historien. Den berättelsen skulle kunna spreta hur mycket som helst.

trasmatta

mönster trasmattor

Det här inlägget postades i Teckning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Trasmattorna gör jobbet (dag 152)

  1. Liza Johansson skriver:

    Visst vore det underbart att få ta del av dessa historier. Jag minns att jag någonstans sett en artikel, skall se om jag kan finna den på min dator. Kanske det var på ullkursen jag såg detta i någon tidning. Det hade med en utställning att göra, forskning i kulturhistoria kan jag tänka mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s