Femtiotalets former inspirerar – men hur länge? (dag 34)

Femtiotalsmönstren är fortfarande oemotståndliga. Undrar hur länge till man kommer att tycka det? Känns som att femtiotalstrenden har hållit i sig länge nu. Min sjuttiotalsvurm har släppt ganska hårt efter modets senaste djupdyk i det decenniet.

Undrar om femtiotalets estetik (den avskalade varianten) klarar sig bättre över tid eftersom formen för inredning och klädmode skiljer sig ganska mkt åt? Att man helt enkelt inte nöter ut formspråket lika lätt då? I alla fall om man jämför med t.ex. sjuttiotalet där tyget på soffan i princip kan användas som tyg på klänningen? Även samma egentligen om man jämför med den andra dominerande stilen på femtiotalet: den mer svulstiga, amerikanska stilen med turkost/rött/rosa och runda former på allt från brödrostar till bilar. Den senare är ju mer utnött i både inredning och mode nu än den första.

Eller har förmågan att nötas ut enbart att göra med hur högljudd formen är? Ju tydligare och starkare form och färg, desto lättare att tröttna?

Hur som helst så gillar jag blandningen bäst, hela 1900-talet i en salig röra. Men, idag blir det iaf ett femtiotalsinspirerat mönster:

Det här inlägget postades i Grafiskt mönster och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Femtiotalets former inspirerar – men hur länge? (dag 34)

  1. pastinakk skriver:

    Jeg vil gjerne maile deg et bilde og trenger da en Mail-adresse. Kan du sende den til
    trine@parmer.no.

  2. Liza Johansson skriver:

    Heja pastinakk. Tror du har fastnat liksom jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s