Linjer (dag 27)

Det här inlägget postades i Grafiskt mönster och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Linjer (dag 27)

 1. Trine skriver:

  Så utrolig vakkert! Så enkelt. Så rent. Min nysgjerrighet er fortsatt der, om hvordan du gjør det. Jeg har Photoshop CS3 og ingen illustratior. Kan jeg da lage halve mønstre….? Jeg håper du en dag lager et mønster med triangler, for de symboliserer så mye..

  • Ha ha, nej då, det räcker fint med bara Photoshop. Egentligen är det inte det optimala programmet för just grafiska mönster, men det är lätt och smidigt att arbeta med, om inte annat för att jobba fram olika idéer som man sedan kan förfina i andra program (som t.ex. Illustrator) om man vill.

   I allmänhet kan man säga att Photoshop bäst används för att arbeta med foton och Illustrator för att arbeta med grafik, men själv har jag nästan enbart använt Photoshop i mönstren här på bloggen; kvalitén på bilden blir bra nog för att visas på en datorskärm.

   Vill man däremot kunna förstora upp mönstren så blir det viktigare att använda t.ex. Illustrator där man skapar så kallad vektorgrafik, vilket innebär att man kan skala upp och ner grafiken utan att bildens kvalité påverkas (dvs att den inte blir pixlig eller suddig). Det ska också gå att jobba med vektorgrafik i Photoshop, vilket jag inte gör själv, men gissar att det är ganska begränsat, i jämförelse, eftersom programmet inte är skapat för det från början.

   Hur som helst så kan jag varmt rekommendera att experimentera vilt i Photoshop :) Gjorde apropå det nyligen några lathundar (Undrar vad lathund heter på norska förresten? Lathund=förenklad/kort manual/instruktion.) för hur man kan göra mönster i Photoshop, till mor, kan ju faktiskt göra ett särskilt inlägg om tillvägagångssätt här på bloggen… I övrigt så är det bara att säga till så kan jag maila lathundarna till dig om du vill kika närmare på hur man gör.

 2. Trine skriver:

  Ja, takk, jeg vil veldig gjerne ha dine lathans-instruksjoner!! Lathund=lathans. Det skal bli morsomt å teste med egne ideer. Det er fint om du også kan fortelle meg hvordan du overfører din egen håndtering til Photoshop? Slik som for dag 28.

  • Nu är lathundarna skickade till dig! Angående bilder som jag tecknar för hand så fotar jag helt enkelt av dom med kamera och lägger in dom på datorn, öppnar sen bilden i Photoshop och klipper och klistrar (ger exempel på hur i en av lathundarna). Smidigast är om man har en scanner förstås, men kamera funkar fint det med.

 3. Trine skriver:

  Mailadressen min er trine@parmer.no

 4. Liza Johansson skriver:

  Äntligen inne och kollar dina mönster igen. Håller fullständigt med Trine om mönstrets rena och vackra enkelhet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s