Mormorsrutor som tyg (dag 17)

mormorsrutor

Luftmaska, smygmaska, stolpe, stolpe, stolpe. Vita trådar som hyschar på dom gapiga gröna. Varv på varv. Hämta garn, byta färg, omslag och nya stolpar. Rosa kommer in i matchen och tar över. Nytt varv och så händer det, rörelsen flyter fram av sig självt, maskorna matas fram utan att passera Gå. Varv på varv. Ruta för ruta. Många bäckar små och en tråd förvandlas till en blomformad å.

Nu när mormorsrutor varit på tapeten så länge har jag många gånger hunnit tänka att jag skulle vilja ta fram ett tyg med ett sådant mönster på, för att underlätta användningen av den fina formen i vilket format man vill, utan att behöva virka fingrarna ur led. Här kommer en variant. Ihopsatt utifrån en ruta och sen fixat och trixat i Photoshop.

Det här inlägget postades i Hantverk och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Mormorsrutor som tyg (dag 17)

 1. Anonym skriver:

  Vilken idé!.
  ta vara på den GENAST, för mode byter snabbt skepnad..

 2. Liza Johansson skriver:

  Anonym och anonym, det är ju jag, lilla morsan.
  Såg inte att min email fallit bort.

 3. Linn skriver:

  Fantastiskt vackert! självklart borde ditt mönster finnas som, gardiner, tapeter, mattor, filtar, grytunderlägg, brickor, pennfodral tja i stort sett skulle det passa var som helst för det är galet vackert. Jag vill ha första tjing på en sån tapet!

  du e så bra liksom.

  Puss

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s