Hårnålar förvandlas till knotiga små träd (dag 1)


kreativitetskalendern-365-saett-att-foeraendra-ditt-liv”Det första steget är det svåraste, så börja i liten skala och gör något som får plats i din handflata. Använd material som finns i närheten.”
ur boken Kreativitetskalendern 365

Nu börjar det. Eller; nu börjar Jag. Första dagen på min utmaning ett mönster om dagen i 365 dagar. Det kliar i fingrarna och jag är redo. Tänker att jag använder bokens förslag som utgångspunkt för varje mönster, kanske gör jag någon avstickare ibland eller omtolkar det som står i boken så att det passar mig och mitt projekt.

Voila! Här är första mönstret. Knotiga små träd i form av hårnålar. Tog ett varv i lägenheten och tittade efter saker som kunde vara intressanta, och som dessutom kunde få plats i min handflata. Det blev hårnålar, ngt som ligger och dräller överallt här hemma. Det är ngt mystiskt med dom där nålarna, samma sak som med pennor; man har sällan någon till hands när man behöver en, men däremellan kikar dom upp och gör långnäsa från dom mest oväntade platser.

mönsterrapportering
Del av mönstret, vart lite gammaldags känsla
i och med den blåa tonen tycker jag.

mönsterrapporteringEn andra variant där jag gjort motivet väldigt litet, här blir helheten det viktigaste och hjärnan tittar inte så noga efter detaljerna. Lite möbeltygskänsla?

Det här inlägget postades i Grafiskt mönster och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s